Farmakoterapia. Kiedy żywność ma znaczenie. Interakcje z żywnością w praktyce dietetyka

Dostępność: W magazynie

  • Cena netto: 17,14 zł
    18,00 zł*
  • Autor: Balwierz Radosław, Madej Andrzej (red. nauk.)
  • Załączniki:
    ZobaczPobierz
    Balwierz_-_Farmakoterapia_Przedmowa.pdf Pobierz
    Balwierz_-_Farmakoterapia_spis_tresci.pdf Pobierz
  • ISBN: ISBN 978-83-8332-035-9, e-ISBN 978-83-8332-036-6
  • ISSN:
  • Format: B5
  • Rok wydania: 2023
  • Liczba stron: 160
  • Oprawa: miękka
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Opolskiego

Ze Wstępu:
"Interakcje leków z żywnością pozostają w kręgu zainteresowań wielu ośrodków badawczych i stanowią istotny problem z punktu widzenia dietetycznego, farmaceutycznego, jak również medycznego. Niedostrzeganie związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy żywnością a farmakoterapią w rozumieniu niskiej świadomości personelu medycznego, jak również samych pacjentów, niejednokrotnie może powodować niepowodzenie stosowanej farmakoterapii.
[...]
Książka ta powstała we współpracy lekarzy, farmaceutów i właśnie dietetyków – tak aby dać jak najszersze spojrzenie
na problem i zagadnienie interakcji".

  • Autor: Balwierz Radosław, Madej Andrzej (red. nauk.)
  • Załączniki:
    ZobaczPobierz
    Balwierz_-_Farmakoterapia_Przedmowa.pdf Pobierz
    Balwierz_-_Farmakoterapia_spis_tresci.pdf Pobierz
  • ISBN: ISBN 978-83-8332-035-9, e-ISBN 978-83-8332-036-6
  • ISSN:
  • Format: B5
  • Rok wydania: 2023
  • Liczba stron: 160
  • Oprawa: miękka
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Opolskiego