Farmakoterapia. Kiedy żywność ma znaczenie. Interakcje z żywnością w praktyce dietetyka (WERSJA ELEKTRONICZNA)

Dostępność: Brak w magazynie

  • Cena netto: 0,00 zł
    0,00 zł*
  • Autor: Balwierz Radosław, Madej Andrzej (red. nauk.)
  • Załączniki:
    ZobaczPobierz
    Balwierz_-_Farmakoterapia_wstep.pdf Pobierz
    Balwierz_-_Farmakoterapia_Przedmowa.pdf Pobierz
    Balwierz_-_Farmakoterapia_spis_tresci.pdf Pobierz
  • ISBN: ISBN 978-83-8332-035-9, e-ISBN 978-83-8332-036-6
  • ISSN:
  • Format: B5
  • Rok wydania: 2023
  • Liczba stron: 160
  • Oprawa: miękka
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Opolskiego

Wersja elektroniczna dostępna  na stronie https://www.ibuk.pl/fiszka/303303/farmakoterapia-kiedy-zywnosc-ma-znaczenie-interakcje-lekow-z-zywnoscia-w-praktyce-dietetyka.html

 

Ze Wstępu:
"Interakcje leków z żywnością pozostają w kręgu zainteresowań wielu ośrodków badawczych i stanowią istotny problem z punktu widzenia dietetycznego, farmaceutycznego, jak również medycznego. Niedostrzeganie związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy żywnością a farmakoterapią w rozumieniu niskiej świadomości personelu medycznego, jak również samych pacjentów, niejednokrotnie może powodować niepowodzenie stosowanej farmakoterapii.
[...]
Książka ta powstała we współpracy lekarzy, farmaceutów i właśnie dietetyków – tak aby dać jak najszersze spojrzenie
na problem i zagadnienie interakcji".

  • Autor: Balwierz Radosław, Madej Andrzej (red. nauk.)
  • Załączniki:
    ZobaczPobierz
    Balwierz_-_Farmakoterapia_wstep.pdf Pobierz
    Balwierz_-_Farmakoterapia_Przedmowa.pdf Pobierz
    Balwierz_-_Farmakoterapia_spis_tresci.pdf Pobierz
  • ISBN: ISBN 978-83-8332-035-9, e-ISBN 978-83-8332-036-6
  • ISSN:
  • Format: B5
  • Rok wydania: 2023
  • Liczba stron: 160
  • Oprawa: miękka
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Opolskiego