- Autor: Balwierz Radosław, Madej Andrzej (red. nauk.)
- Załączniki:
- ISBN: ISBN 978-83-8332-035-9, e-ISBN 978-83-8332-036-6
- ISSN:
- Format: B5
- Rok wydania: 2023
- Liczba stron: 160
- Oprawa: miękka
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Opolskiego
Wersja elektroniczna dostępna na stronie https://www.ibuk.pl/fiszka/303303/farmakoterapia-kiedy-zywnosc-ma-znaczenie-interakcje-lekow-z-zywnoscia-w-praktyce-dietetyka.html
Ze Wstępu:
"Interakcje leków z żywnością pozostają w kręgu zainteresowań wielu ośrodków badawczych i stanowią istotny problem z punktu widzenia dietetycznego, farmaceutycznego, jak również medycznego. Niedostrzeganie związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy żywnością a farmakoterapią w rozumieniu niskiej świadomości personelu medycznego, jak również samych pacjentów, niejednokrotnie może powodować niepowodzenie stosowanej farmakoterapii.
[...]
Książka ta powstała we współpracy lekarzy, farmaceutów i właśnie dietetyków – tak aby dać jak najszersze spojrzenie
na problem i zagadnienie interakcji".
- Autor: Balwierz Radosław, Madej Andrzej (red. nauk.)
- Załączniki:
- ISBN: ISBN 978-83-8332-035-9, e-ISBN 978-83-8332-036-6
- ISSN:
- Format: B5
- Rok wydania: 2023
- Liczba stron: 160
- Oprawa: miękka
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Opolskiego